Sama středověká abatyše o této bylinné kompozici mluví jako o "léku cennějším než zlato, protože snižuje vlhkost a ničí všechny škodlivé šťávy v člověku. Člověka vyčistí jako se čistí hrnec od plísně". Předepisovala ho lidem s bolestmi hlavy nebo s těžkou melancholií. Dnes už totiž díky vědeckému poznání víme, že obojí souvisí s pohodou našich střev.

Příprava: Z prášku si můžete doma snadno vyrobit vlastní "Hildegardino zlato". Jediné dvě ingredience, které potřebujete, jsou hrušky a med. Čerstvé hrušky (cca 1 kg) rozkrojíme na polovinu a odstraníme jádřinec. Půlky hrušek uvaříme ve vodě doměkka. Přebytečnou vodu slijeme a do měkka uvařené hrušky rozmačkáme na kaši. Zahřejeme 70-100 g medu a vmícháme do něj bylinný prášek, poté přidáme do hruškového pyré. Vše znovu krátce povaříme. Naplníme do sklenic a uložíme v chladničce.

Uživání: 1 čajovou lžičku ráno před snídaní, 2 čajové lžičky před obědem a 3 čajové lžičky před spaním. Hruškový med nechte v ústech, dokud nedosáhne tělesné teploty. Kúra končí po dvou až třech týdnech, ale lze ji bez problémů jednou nebo dvakrát opakovat.

NAKUPUJTE ZDE