Keř, tak jako všechny byliny, roste tam, kde je nevíce potřeba. radostný ten, kdo ho má za domem. Je ideálním řešením na všechny projevy nezdravých střev - plynatost, zácpa, průjem ale i úzkosti a deprese, které se stavem trávicí soustavy souvisí. Od stavu našcih střev se odvíjí i stav celého našeho organismu a imunita. Je známo, že střeva osídluje rozsáhlý ekosystém až 40 000 mirkoorganismů, ovšem ne všechny mu prospívají. Bezinka zabíjí právě ty nepříznivé bakterie a plísně. 

Květ bezu: likviduje hnilobné bakterie ve střevech, uvolňuje střevní koliky, plynatost, nedostatečnou činnost žlučníku a tím urychluje pomalé trávení. Bylinné čaje a sirupy přidané do vody jsou mírně projímavé. Květy bezu se sbírají v období května a června a suší se na čaj nebo se macerují s cukrem na sirup.

Plody bezu tzv. bezinky: Díky prospěšným účinkům bezu na střeva obecně, posilují bezinky imunitu, úspěšně bojují proti nachlazení a dobře fungují proti bolestem hlavy a při migrénách. Také jsou přínosné pro trávicí systém - pomáhají tedy proti zácpě a detoxikaci střev. Ocet lze použít do salátů, polévek, do vody jako blahodárný nápoj nebo pro lesk vlasů.

Bez v tem.peratio produktech po celý rok:

Květy bezu obsahují tem.peratio bylinné směsi podle TEM:

- čajovvá bylliná směs pro živel Voda

- koupelová bylinná směs pro živel Vzduch

Bezinky obsažené v tem.peratio RAW octu

- Bezinkový ocet