Přestože máme dnes tendenci vnímat chřipku jako banální onemocnění, v našich dějinách byla často fatální. Proto se v četných historických pramenech dozvídáme o způsobech její léčby. Dodnes se v mnoha domácnostech využívají některé postupy tradiční evropské medicíny jako například Bylinné čaje, sirupy, tinktury, inhalace nebo obklady a zábaly. Dáme vám tipy jak na byliny a soli, které používat, tak přímo na účinný přípravek Sbohem chřipko podle receptury Sv. Hildegardy z Bingenu. 

  • Bylinné čaje, sirupy, vína, tinktury: mezi nejúčinnější bylinky patří echinacea, šípek, bezinka, galgán, kurkuma, česnek, cibule, tymián nebo šalvěj. 
  • Inhalace: účinná procedura pro uvolnění dýchacích cest a bolest hlavy. Inhalovat lze minerální vody, bylinné nálevy nebo vodu s kapkou éterického oleje. Vhodné byliny k inhalaci jsou: máta peprná, borovice nebo jedle. Aplikujeme dvakrát až třikrát denně po 10-15 minutách.
  • Obklady a zábaly: velmi jednoduché a úlevné opatření při horečce. U malých dětí používáme vlažné obklady lokálně, na kotníky a zápěstí. Z domácích surovin účinek obkladu podpoří ocet nebo citron, u teplých obkladů na hrudník se osvědčují rozmačkané brambory nebo nahřáté lněné semínko. Aplikujeme na 15-20 minut dvakrát až třikrát denně. 

Sbohem, chřipko

Učinným přípravkem na boj s nachlazením i chřipkou je produkt Sbohem, chřipko. Jedná se o prášek podle originální klášterní receptury sv. Hildegardy z Bingenu z 12. století. Ta si vzala na pomoc pelargonii, po které bychom nejspíš sáhli jen výjimečně. Dnes víme, že je to silné antivirotikum a imunostimulant. Právě proto nás mile překvapí svým účinkem. Kromě zmíněné pelargonie prášek obsahuje nať z bertrámu a muškátový oříšek. Tato unikátní směs pomáhá zmírňovat příznaky chřipky jako je kašel, rýma, bolest v krku, horečka a únava. Podporuje také hojení sliznic dýchacích cest a zabraňuje komplikacím jako je zánět plic nebo bronchitida. Prášek Sbohem, chřipko se v akutní fázi chřipky rozmíchá ve vodě, lipovém čaji nebo horkém víně. Když je nemoc na ústupu, práškem se posype chléb nebo sušenka a konzumuje se mimo nápoje. S produktem Sbohem, chřipko se můžete zbavit chřipky rychle a přirozeně. Vyzkoušejte ho a uvidíte sami, jak vám pomůže zlepšit vaše zdraví a náladu. 

Přípravek je bezpečný pro děti a těhotné ženy.

Tipy na podporu zdraví běhěm chladných dnů: 

- bylinný prášek Sbohem, chřipko

- Medicální Plicníkové víno podle Sv. Hildegardy - obsahuje výtažek z plicníku lékařského macerovaného v Malaga víně. Čistí plíce a dýchací cesty. 

- Balíček - síla Plicníkového vína a bylinného prášku Sbohem, chřipko v jednom

- Jedlá Rašelina FYROSAN - podporuje zdravá střeva, kde sídlí imunita a napomáhá zdravému trávicímu i dýchacímu ústrojí

- Koření Galgán v prášku - Jde o zahřívací koření, které pomáhá v chřipkových stavech. Galgán můžeme použít do všech pokrmů i do svařeného vína. Používáme ho obdobně jako pepř nebo zázvor. 

- produkty na podporu imunity a při chřipkových stavech